Gezondheidsprogramma

Gezondheid….

Iedereen wil gezond zijn. Maar wat is dat dan, gezond zijn? Je zal waarschijnlijk antwoorden: niet ziek zijn.
En wat levert gezond zijn je dan op? Energiek zijn, overal zin in hebben, alles kunnen doen….kortom LEVEN. En als je leeft, ben je niet dood. Dus eigenlijk is gezond willen zijn, de angst voor de dood.

Ieder biologisch wezen staat ingesteld om te overleven. Daar doet het alles voor. Dat is dus het gedrag van het individu.
Als soort wil het ook blijven voortbestaan dus het moet voortplanten. Dat is ook de enige reden van onze zoogdieren- sexdrift. Voortbestaan.

Dus we stellen vast dat we allemaal willen (over)leven en dat zo lang mogelijk willen blijven doen. Je zou dus denken dat iedere mens constant zijn best zou doen om bewust gezond te zijn en te blijven.
Wat maakt dan dat als we om ons heen kijken en misschien wel naar ons zelf, we zien dat er heel veel mensen zijn die dat niet bepaald doen? We zien anno nu veel mensen met overgewicht, die roken, alcohol gebruiken, hun lichaam niet trainen, (hard)drugs gebruiken alsof dat heel gewoon is en ander risicovol gedrag. Wat is dat dan? Dat klopt immers niet met het streven naar lang leven.

Hiermee komen we op een ander fenomeen uit. Imitatie! De mens, en veel andere diersoorten, imiteert de andere soortgenoot. Als groepsdier leren wij van elkaar door te imiteren. Een kind imiteert zijn ouders , de onderwijzer maar ook vrienden, ouderen waar we tegen opkijken omdat we ook zo sterk, zo stoer, zo slim etc. willen zijn. Dit gebeurt vanuit de imaginaire gedachte dat alles wat onze oudere of sterkere soortgenoot doet, is omdat je dan ook langer (over)leeft.

De kink in de kabel komt als die soortgenoot zelf van anderen heeft geleerd om dingen te doen die daar helemaal niet voor zorgen. Daar wij voornamelijk volgers en geen leiders zijn, nemen wij automatisch dit gedrag over. We stellen geen vragen maar gaan er vanuit dat dit gedrag een verbetering van ons leven is.

Neem nu het voedsel wat we tot ons nemen. Je zou denken dat we alleen dat eten tot ons zouden nemen dat gezond voor ons is. Toch staat iedere supermarkt nog steeds vol met zaken die we beter niet tot ons zouden nemen. Of worden we gezonder van alcohol, sigaretten, frisdranken, vruchtensapjes, gebak etc.? Natuurlijk niet, maar we kopen het wel! Omdat iedereen om ons heen dat ook doet. We imiteren en krijgen geen waarschuwing om het niet te doen. Iedereen doet het dus het zal wel goed zijn. Bovendien is het lekker. Lekker? Het is meer verslavend gedrag. Zout, zoet en vet zijn verslavende stoffen. Vooral suiker is verslavend. Bewijs? Stel je hebt een grote maaltijd op en je zit helemaal vol. Lust je dan nog een toetje? Ja hoor. Terwijl je helemaal vol zit, kan dat zoete toetje er toch nog bij. Apart, toch? En iedereen aan tafel neemt nog een toetje. Dan is er toch niets mis mee?, denk je dan. Imitatie komt ook hier weer om de hoek kijken.

De supermarkt is GEEN gezondheidsinstelling. Het enige doel van een supermarkt is geld verdienen. Zoveel mogelijk geld. Als morgen alle illegale drugs vrijgegeven zouden worden en er vraag naar is, staan overmorgen de schappen vol met wiet, LSD, crystal meth, heroïne, cocaïne en noem ze maar op. Men is niet bezig met jouw gezondheid. Anders hadden ze die hoek met rookwaar en alcohol ook niet gehad. Dat je nu langzaam maar zeker toch wat meer gezondere voedingsmiddelen in de supermarkt tegen komt, is uitsluitend te danken aan voorlichting aan de consument door bijvoorbeeld therapeuten zoals ik, die daardoor de vraag van de consument veranderen. Het economisch belang van de supermarkt zorgt er dan voor dat het aanbod verandert. Voorbeelden zijn minder zout in brood, minder suiker in producten, vegetarische producten enzovoorts. We kunnen ze dus weldegelijk stimuleren om gezondere producten aan te bieden. Maar dan moeten we wel weten hoe we dan wel moet leven.

Voorlopig hebben we nog een gigantische achterstand. Veel teveel mensen zijn te zwaar, roken, gebruiken drugs, drinken alcohol en ondervinden daar bij leven al de nodige last van. Bovendien is hun dood, en sorry, misschien ook jouw dood dichterbij dan je hoopt. Hoge bloeddruk, metabool syndroom, insulineresistente, DM 2 ( suikerziekte type 2) zijn voorbeelden van de dood die naderbij komt. Kanker, niet alleen longkanker, neemt toe door roken. De gifstoffen die in je lijf komen, bedreigen niet alleen je longen of je hart en bloedvaten maar zorgen voor veel meer ziekten die overal in je lijf kunnen ontstaan. De gifstoffen verplaatsen zich door heel je lichaam tot op celniveau, klaar om toe te slaan.

Deze ziekten manifesteren zich heel geleidelijk door je ongezonde gedrag en gewoonten maar als ze eenmaal zich openbaren, is er geen weg meer terug. Dan weet je dat je bent aangekomen op het eindpunt. En je had nog zoveel willen doen . Willen meemaken. Helaas…

Dit wil je niet. Je wilt ouder worden. Je kinderen zien opgroeien, je kleinkinderen zolang mogelijk meemaken. Na je pensionering nog genieten van het leven.
Waarom doen we dan zo stom en eigenwijs? Toch niet te snappen?

Ik heb mij tot doel gesteld om zoveel mogelijk mensen te helpen om gezond ouder te worden. Te voorkomen dat we met een langdurige slepende ziekte lang lijdend ons te vroege afscheid bereiken. Vitaal te genieten van het leven.
Ik heb een programma ontworpen om, aangepast aan iedere individu, iedereen maximale gezondheid te laten bereiken en behouden. En het doel is om GELUKKIG te zijn!

Het eerste wat je nodig hebt, is je eigen sterke wil om je lichaam en geest, want lichaam een geest zijn onverbrekelijk met elkaar verbonden, in optimale staat te brengen en te houden. Dit is voor iedereen bereikbaar maar het komt niet vanzelf. Je moet er wel voor gaan. Ik heb geen loze beloften waarbij het gemakkelijk is en het vanzelf gaat. Die bestaan niet. Jouw inzet bepaalt het succes en ik wijs je de weg.

Het “Ik wil gezond zijn”-programma duurt 6 maanden tot een jaar en na deze periode heb je ook de tools om gezond te blijven.

Wat zit er in het programma?
1)Natuurlijk direct stoppen met roken. Hiervoor pas ik hypnose toe.

2) Stress release. Langdurige stress is slecht voor iedere mens. Je maakt teveel cortisol aan. De oorzaken van jouw stress kunnen we onschadelijk maken met verschillende mentale therapieën zoals hypnotherapie, NLP, EMDR, TLT, EMDR, CGT etc. We doen een onderzoek naar de neurotransmitters/ hormonenniveau die jouw gemoedstoestand negatief beïnvloeden. Hiervoor krijg je een orthomoleculaire behandeling. Je voeding is meestal niet voldoende om de juiste hoeveelheid benodigde voedingsstoffen te leveren of je lichaam maakt ze niet of niet voldoende aan of neemt ze niet voldoende op. Daar gaan we wat aan doen en je zal je verbazen hoe snel je hier van opknapt.

3) Verslavingen aan stoffen of gedrag pakken we ook aan. Pak je vrijheid terug.

4) Eventuele beperkende angsten die geen functie (meer) hebben, lossen we snel op.

5) Je lichaamsmassa aanpassen naar het juiste niveau . De verhouding tussen spieren, pezen, botten en organen enerzijds en het vetpercentage anderzijds moet voor jouw specifieke lichaam kloppen. Hiervoor kunnen we o.a. gebruik maken van de Virtuele Maagband. Ja, weer hypnose.

6) Voedingsadviezen aangevuld met de juiste op jou aangepaste voedingssupplementen die lichamelijke én mentale toestand verbeteren.

7) Maar ook bewegingsadviezen. Van bewegen wordt je gelukkiger en dat is een bewezen feit. Nogmaals: lichaam en geest zijn één. Maak je spieren sterk en je voelt je sterk. En: je bent wat je eet. De juiste voeding is je beste medicijn.

Als jij nu vindt dat het ook voor jou tijd is om eindelijk de gezondere IK-uitvoering van jezelf te worden en je door mij wilt laten helpen, pak dan deze uitgestoken hand. Voor dit programma heb ik helaas een beperkt aantal plaatsen. Wacht dus niet te lang en stuur een app met jouw informatie naar 0651 992492 of email naar info@hypnotherapiepraktijkhillegom.nl.
Op jouw gezondheid en een lang gelukkig leven!