Time Line Therapy™

logoangstcoachpraktijk

Wat is Time Line Therapy™

Time Line Therapy™ is ontwikkeld door Tad James. De tijds-dimensie die hij toegevoegd heeft aan NLP is fantastisch. Door onderzoek te doen naar de effecten van de verschillen in hoe we tijd ervaren is Time Line Therapy™ ontstaan.

Dit is een serie technieken waarmee een snelle, effectieve en langdurige verandering plaats kan vinden. Meer en meer worden deze technieken in therapie gebruikt om snel resultaat te boeken op het gebied van gedragsverandering.
Iedereen “heeft” een tijdlijn. Dit is een denkbeeldige lijn waar onze herinneringen in opgeslagen liggen, van onze eerste tot onze laatste in de verre toekomst. Aan deze herinneringen kunnen emoties gekoppeld zijn, positieve (liefde, kracht, blijdschap) of negatieve emoties (boosheid, angst, verdriet of schuld).

Door middel van Time Line Therapy™ kunt je vrij worden van je emotionele verleden en je eigen toekomst opnieuw ontwerpen, zoals jij dat wilt.

De ongecontroleerde enorme emotionele uitbarstingen zoals woede, angst, verdriet en schuld zijn en die we allemaal wel eens in meer of mindere mate ervaren, zijn een collectie van alle herinneringen met eenzelfde emotie. Door middel van Time Line Therapy™ kunt je de emoties van die herinneringen loslaten waardoor je hele verleden als het ware wordt “opgeschoond”. De herinneringen blijven, alleen de emoties zijn er vanaf, waardoor de collectie van emoties ook hun kracht verliezen en je dus vrij in het leven staat.

Wanneer je gezond bent dan ben je in balans. Zowel je geest als je lichaam profiteren optimaal van het in balans zijn. Wanneer door omstandigheden deze balans er even niet meer is dan kan TimeLine Therapy™ helpen deze balans weer te herstellen. Zo kan de techniek, net zoals bepaalde hypnose technieken, helpen bij het beter omgaan met chronische pijn.

Je zult wellicht zelf hebben ervaren dat ook beperkende overtuigingen over jezelf en je omgeving je ook uit balans kunnen brengen. Overtuigingen ontstaan omdat we bewust maar vaker onbewust hebben besloten dat iets is zo als het is. En vaker omdat iets geloofwaardig klinkt dat het logisch is of wetenschappelijk is bewezen. Beslissingen zoals : “Ik ben niet goed genoeg” of “ik kan het niet” zijn zomaar wat veel voorkomende beperkende beslissingen. Door Time Line Therapy™ ben je weer in staat om deze beslissingen los te laten en te doen wat je wilt doen en echte vrijheid te ervaren.

Eén van de belangrijkste voordelen van deze technieken is de mogelijkheid om je te helpen om een diepgaand gevoel van zelfvertrouwen te ontwikkelen en te werken aan een positief zelfbeeld.

De Time Line Therapy™ technieken die wij toepassen, zullen je in staat stellen om die emoties die jou in je leven tegenhouden te laten verdwijnen of de emotionele gevolgen van beslissingen in het verleden te neutraliseren en ook hierdoor zal je merken dat je leven spontaan veranderd en je weer “vrij” verder kunt met een objectieve kijk op je nieuwe toekomst. Kies om jezelf  weer VRIJ te laten zijn.