Reviews

 1. E. v.D.Bericht auteur
  “Door een nare ervaring met autorijden, durfde ik jarenlang niet meer achter het stuur te kruipen. Mijn rijangst werd alleen maar groter en groter. Aangezien ik graag wat aan deze rijangst wilde doen, heb ik Richard benaderd en hij stelde EMDR therapie voor. Alhoewel ik hier sceptisch tegenover stond, heb ik de EMDR therapie toch geprobeerd! Door de EMDR therapie is mijn angst bij het idee van autorijden compleet weggegaan. Eindelijk durfde ik weer als bestuurder een auto in te stappen! Wat mij eigenlijk blijft verbazen van de EMDR therapie is dat het angstgevoel ook weg blijft.”
  Mevr.E. v.D.
 2. A. Z. Bericht auteur
  Hoi richard,Hier, zoals beloofd, een klein verhaaltje over mijn ervaringen bij jou.Nadat ik ruim 3 jaar met enorme angst de snelweg opgegaan ben, ten gevolge van een ongeluk, besloot ik er iets aan te gaan doen. Via via heb ik contact gezocht met richard en hij heeft mij de snelweg weer opgekregen dankzij veel praten, emdr en vooral veel oefenen.
  Op dit moment ben ik nog niet volledig van mijn paniek af, maar ik durf nu wel weer kleine stukjes snelweg te pakken. Iets wat 5 maanden geleden ondenkbaar was.
  Ik voel me zelfverzekerder, sterker en “laat de angst makkelijker toe” waardoor de torenhoge drempel een stuk lager is.
  Ik ben er nog niet, maar zonder de hulp van richard was ik nu niet zover geweest.
  Dus richard, alvast enorm bedankt voor je geduld, inzet en je vertrouwen in mij!
  groeten van A.Z.
 3. B.M. Bericht auteur
  Bij Richard ben ik door middel van door hem toegepaste technieken, zoals NLP, EMDR en ontspanningsoefeningen van mijn tunnelvrees afgekomen. Dat gebeurt natuurlijk niet alleen door te praten. Ook in de praktische lessen kreeg ik het volledige vertrouwen terug, leerde nieuwe regels toe te passen en weer te vertrouwen op mezelf. Ik rij weer op de snelweg en door tunnels! Een aanrader als u kampt met welke vorm van rijangst dan ook.
  Mevr.B.M.

4.

Een van de vele dingen die ik voor een client kan doen,is helpen met afvallen. Ik kan bijvoorbeeld onder hypnose een virtuele maagband aanleggen, die net zo goed helpt als de echte, ingrijpende operatie. Je lichaam reageert alsof je echt zo’n operatie ondergaan hebt. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bij de client van wie de onderstaande reactie is,heb ik de installatie mee gegeven dat zijn lichaam zijn enige echte eigen huis is waar hij zijn hele leven mee moet doen. En als je dat wil, zul je het goed moeten onderhouden. Eerst is er een grondige restauratie nodig en daarna het constante, regelmatige onderhoud. Immers in een goed onderhouden huis woon je veel prettiger en gelukkiger. Hij vond zijn symbool zomaar op straat. En zoals je in het onderstaande bericht kunt lezen, is hij goed op weg.

5.  “Hi Richard,

Deze poster hangt nu in (plaats). Hoe toepasselijk! Ik ben mijn eigen ambassadeur.
Vandaag mocht ik weer wegen bij de dame bij wie ik om de zoveel weken mijn gewicht controleer als stok achter de deur. 5.1 kg de afgelopen 2.5 week!

Het gaat nog steeds goed. Koektrommel nog niet ingekeken! Als ik iets wil eten kies ik bewust iets gezond omdat “mijn huis in de verbouwing zit”. 2 x gefiets en de sportschool. Het gaat lekker dus.

Groet. M.

6. “Hoi Richard,

Er zijn de afgelopen dagen na de hypnotherapie-sessie voor mij al veel dingen op hun plaats gevallen. Was in het begin heel moe, maar dat maakte al vrij snel plaats voor veel meer rust in mijn hoofd.
Ook een deel van de symbolen zijn inderdaad al terug gekomen, heel bijzonder allemaal.
Ik merk dat ik een veel groter gevoel van rust ervaar, in veel verschillende situaties. Echt gaaf dat dit met 1 sessie al bereikt is!
Ik wil absoluut nog een keer regressie met je doen, maar ik ervaar nu al dusdanig veel verbetering, dat ik het bij nader inzien dus even naar een later moment wil verplaatsen.

Kortom, ik ben je heel erg dankbaar!

Hartelijke groet,

B.”

Hieronder twee berichten van een client die na een paar sessies van zijn rijangst af is. Na de 2 Hypnose-sessies getest met een lesauto op de snelweg. Zie hier het resultaat:

7.  “Hoi Richard
Nog even een kleine update gaat nog steeds goed. Ga elke dag de A2 en A10 en de A9 op. Ohja, gister ook de A1 en dan de A9 en toen weer de a2 en toen weer de a10 op klein rondje Amsterdam Oost en daarvoor van Hoofddorp over de A4 naar Amsterdam West en ook nog in de stortbui. Haha .”

8.  “Hoi Richard
Net van Amsterdam Zuid-Oost naar Wormerveer gereden en weer terug .
Ging perfect. Niks meer aan de hand en vermijden doe ik al helemaal niet meer.
Denk wel dat je de factuur kan opmaken en kom ik hem van de week ff ophalen.
Laat maar ff weten
Met vriendelijke groet ,

NN”

9. 24-11-2017 Van: sandra oudshoorn <sandraoudshoorn@hotmail.nl>

Onderwerp: reactie w.b.de behandeling

Bericht inhoud:

Na 20 jaar anorexia gehad te hebben heeft Richard mij geholpen met behulp van hypnotherapie. Hoe hij het heeft gedaan weet ik nu nog niet maar ik ben weer gaan eten. Het gaat nu al zoveel beter dan ooit en langzamerhand pak ik mijn leven weer op. Dankzij Richard heb ik nu nog een leven en kan ik weer plannen voor de toekomst maken. Wat dat betreft ben ik Richard eeuwig dankbaar voor de “bevrijding “van mijn anorexia.

10.

[12-07 23:44] P.L. : vandaag naar mijn vriendin en collega in Wageningen gereden over de snelweg. van te voren nauwelijks mee bezig geweest (o ja, ik heb zelf nog even geprobeerd er angst bij te voelen, maar constateerde dat ik veel meer voelde dat ik er gewoon zin in had) en vanmorgen met vertrouwen in de auto gestapt. zo nu en dan even het gevoel eraf te willen, maar overwegend rustig. terug wilde ik aanvankelijk binnendoor wegens prachtige weg, maar toen t wat laat werd, toch opnieuw voor de snelweg gekozen. ietsje minder plezierig, maar ik realiseerde me op een gegeven moment dat dat niet heel gek was, want t was best druk. toch vond ik ook de terugweg goed te doen, heb er soms plezier in gehad, heb me vrij gevoeld, heb gevoeld dat ik het prima kon. gaan die momenten dat ik toch even lichte paniek voel, nog weg? dan zou ik het helemaal superfijn vinden. mijn vriendin was helemaal trots op mij. ooit heb ik haar beloofd dat ik een keer naar haar toe zou rijden en nu was het zo ver. zelf durft ze ook niet naar mij, zeker niet over de snelweg. ze was geinteresseerd in de hypno. ik gaf haar je kaartje.

[12-07 23:47] P.L.: nog even: wat ik heel leuk vind is het gevoel dat ik ZIN heb in autorijden, in ergens naar toe gaan. waar ik eerder angst kreeg als ik mezelf ergens op de snelweg voorstelde, geeft me dat nu eerder het gevoel daar te willen zijn en het te doen. groetjes! P.

[17-07 09:08] P.L.: gisteren naar een verjaardag in hilversum. op de heenweg reed ik. kwartiertje file, langs betonbanden, t ging allemaal weer relaxter dan de vorige keer. zin had ik deze keer niet, maar wel een fijn gevoel dat ik het kan en W. het niet altijd hoeft te doen.

[12-08 23:49] P.L.: inmiddels met W. naast me naar en door amsterdam gereden, naar mijn oudste dochter. deze week heb ik mijn werk voor een expositie naar leeuwarden gebracht, alleen. en we zijn naar de opening geweest met mijn zus erbij en ik reed, met 2 passagiers dus. en inderdaad begint t wat gewoner te worden, nu. maar t blijft nog steeds een beetje raar voelen. ook leuk. ook zelfstandig. ik had zin om alleen naar leeuwarden te rijden, maar toen ik t ging doen, vond ik het toch spannend. maar t ging toch echt wel heel goed. ja, ik denk nu dat het blijvend is. het weten dat ik het kan is heel sterk. soms denk ik ook: waar ben ik aan begonnen, want keileuk vind ik het nog niet, maar dat wordt misschien nog wel meer. in september gaan we op vakantie naar duitsland. het lijkt me leuk om dan om en om te kunnen rijden. willem vindt t ook leuk dat hij eens wat meer om zich heel kan kijken. ik dacht: ik zal je even laten weten hoe het gaat, want wat ben ik blij met de sessies bij jou. thx!

11.

Hoi Richard,

Even een berichtje van mij. Vandaag voel ik me super vrolijk en gelukkig. De zon is extra helder en voelt zo warm aan. Ik heb vandaag een vrije dag, en waar ik normaal gesproken in bed was gaan liggen en serie was gaan kijken ben ik vandaag lekker gaan wandelen… Wat een verschil, was vergeten dat ik me zo kon voelen!

Groetjes, H.

12. Dag Richard!! Hoe gaat het verder? Had je nog bericht van mijn decaan? Anders dan zal ik haar nog een mailtje sturen. Verder wilde ik mededelen dat het goed met me gaat. Ik ben nu ook bezig met een verslag van school waarbij ik super veel moet reflecteren en dan vallen er best aardig wat ‘Ohja’ momentjes. Ik weet niet of ik voor nu de therapie voor volgende week nog nodig heb of wil voor nu, mede doordat het natuurlijk super goed met me gaat! En ik opeens dingen begrijp. Groetjes B.

13. zo 24-3-2019 11:06

Hallo Richard, hier de beloofde review!

Ik zat al 2 jaar met een burn-out en was goed bezig om daar van te herstellen maar bleef dezelfde valkuilen tegen komen. Hierdoor liep ik vast en zag niet meer hoe het op te lossen.
Richard heeft mij door middel van hypnotherapie, EMDR en goede gesprekken gebracht waar ik wil zijn.
Ik zit weer goed in mijn vel en heb dankzij hem mijn leven weer opgepakt en heb nieuwe dingen ondernomen. Eindelijk die schildercursus gaan doen die al zo lang op mijn lijstje stond. Het heeft mijn leven verrijkt!

Astrid Batenburg

14. Wo 23-10-2019

Ik had last van faalangst, een innerlijk gevoel dat zegt dat je iets niet kunt. Dat je ergens niet goed genoeg voor bent, niet slim genoeg bent, ergens niet bij kan horen. Dit gevoel werd steeds erger en belemmerde mij vooral in mijn nieuwe functie maar ook op persoonlijk vlak.

Na een sessie waarbij een combinatie van hypnotherapie en EMDR werd toegepast, is dit nare gevoel, waardoor ik me figuurlijk steeds kleiner voelde, als het ware gewist! Ik kan er niet meer bij komen! En daarvoor in de plaats is er een gevoel van sterk/ krachtig gekomen. Hierdoor voel ik me gelukkig weer een stuk zelfverzekerder door!

De eerste week na de sessie is dat vreemd want ik dacht wat nu als dat oude gevoel toch weer terug komt? Maar dit is tot op heden nog steeds niet gebeurd. Ik heb me niet meer “te min” gevoeld.

Ik ben wie ik ben en dat is goed!

De sessie was een fijne ervaring, alsof ik in een droom een hele reis had gemaakt naar mn trauma, (Waarvan ik niet eens wist dat ik m had) tot aan het fijne gevoel van sterk en krachtig zijn.

Ik was voorafgaand wat sceptisch en terughoudend over hypnotherapie, ik wilde graag de controle behouden. Maar ik bleek een heel verkeerd beeld van hypnose te hebben. Je bent er namelijk gewoon bij en je doet het dus als ware zelf, maar op zo een ontspannen manier dat je (blijkbaar) bij je onbewuste trauma komt. En dit vanuit dat punt kan wegzetten/verwerken zodat je het niet meer als ballast dagelijks hoeft mee te dragen en je beïnvloed in je gedrag en gevoel!

Bedankt Richard het heeft me enorm geholpen!

Esmee M.

15. 12-10-2020

Dag Richard,
Hier is weer een voortgang. Het gaat steeds beter. Ik denk dat het heel goed is dat we hebben ontdekt van het dopamine tekort.  Ik voel me veel energieker daardoor lukt het om meer te sporten. Ik heb veel minder behoefte aan ongezond eten. Daardoor ben ik ook al iets afgevallen. 
Ik begin op momenten veel meer rust, vreugde en zelfvertrouwen te ervaren. 
Groeten Jeroen M.

16. 6-10-2020

Review van 4 sessies in september 2020
Na een lange intake, waarbij heel duidelijk werd
dat de jarenlange rijangst die ik ontwikkeld had
zijn oorsprong vond in iets uit mijn vroege jeugd
is Richard de tweede afspraak met mij aan de
slag gegaan met een hypnose sessie.
Heel bijzonder om te ervaren .
Ik wil er vooral bij vermelden dat Richard een
toegankelijke man is die zorgvuldig en betrokken
verbinding met je maakt en alle tijd die je nodig
hebt er voor je laat zijn.
Ik voelde mij direct op mijn gemak en veilig.
De derde sessie maakte  Richard gebruik van
EMDR waarbij heftige emoties van belevingen
zich aandiende en zich vervolgens reduceerde
tot nihil. Ook weer heel apart om te ervaren.
Wat het effect van de sessies teweeg heeft
gebracht is het volgende.
Er is niet meer een overstelpende angst, die
regeert en continue aanstaat .
IK heb weer de controle en regie.
Ik kan UIT de emotie en een situatie beoordelen
met mijn verstand.
Wat ben ik blij met dit resultaat.
Dank je wel, Richard .
Ik ben inderdaad bevrijd.
Warme groet,
Anja N.

17. 25-08-2020

Na een auto ongeluk, waarbij ik onder meer mijn pols had gebroken, kreeg ik last van post traumatische stress symptomen. Midden in de corona crisis kwam ik bij Richard terecht, die mij meteen en met succes op afstand heeft geholpen.Het fijnste vind ik dat ik nu een veilige plek heb, waar ik altijd naartoe kan. Als ik er alleen al aan denk voel ik me alweer beter.Dankjewel Richard!